SERVICII PSIHOLOGICE

In cadrul Centrului Medical StandardMed Center se efectueaza examinari si evaluari psihologice pentru: angajare, control periodic toate functiile pentru medicina muncii, obtinere, preschimbare sau redobandire permis auto toate categoriile, obtinere sau viza permis portarma sau alte solicitari din domeniul securitatii nationale, apararii si ordinii publice. In urma examinarilor psihologice efectuate se vor elibera: aviz psihologic angajare, aviz psihologic permis portarma, aviz psihologic detectiv particular etc.

IMPORTANT ! Cabinetul psihologic este autorizat si pentru emiterea de aviz psihologic pentru conducatorii de ambarcatiuni de agrement (obtinere permis de ambarcatiune, preschimbare permis de ambarcatiune agrement).

Departamentul de psihologie clinica ofera de asemenea, servicii de evaluare psihologica pentru handicap (la sediul clinicii sau la domiciliu), in speta examen psihologic MMSE, GAFS, ADL, IADL, probe proiective, IQ, fise de evaluare copii cu dizabilitati, raport examen psihologic pentru Comisia de Handicap sau Comisia de Expertiza a Capacitatii de Munca (dementa Alzheimer, dementa vasculara, mixta, retard, autism, psihoze, tulburare schizoafectiva, tulburari de personalitate alte boli neuropsihice degenerative sau boli cronice.)

In cadrul Centrului Medical StandardMed Center, se ofera servicii compleTe de evaluare a persoanelor cu handicap la sediu sau la domiciliu (NEUROLOGIE, PSIHIATRIE, PSIHOLOGIE).


ORAR SERVICII PSIHOLOGICE (cu programare prelabila):

    • LUNI, MARTI, JOI: 15:00 – 18:30
  • MIERCURI SI VINERI: 09:00 – 11:30

Psihologia este acea stiinta care se apleaca cu precadere asupra analizei comportamentului uman, a functiilor si proceselor psihice (atentie, gandire, memorie, reprezentare, vointa, limbaj, afectivitate, motivatie) si a personalitatii umane in toata complexitatea ei (temperament, aptitudini, caracter, relatii interpersonale, creativitate).

Psihologia se intersecteaza si se completeaza cu cu psihiatria si neurologia (mai ales psihologa clinica), examenul psihologic clinic fiind o componenta de baza in stabilirea sanatatii neuropsihice, diagnosticarii unor tulburari precum: dementa Alhzeimer, boala Parkinson, dementa vasculara, depresii, tulburari afective, psihoze sau confirmarii gardului de handicap in retardul mental. Alaturi de referatul psihiatric si referatul neurologic, raportul de examinare psihologica este un instrument util diagnosticarii sau confirmarii unor afectiuni de natura neuropsihica sau cu repercursiuni in acest spectru.

Psiholog Mihaela Davidescu